Het verhaal van Hanny

Allereerst – heel aardig van je om mij te vragen mijn verhaal te doen. Hier gaat ie dan:

Ongeveer vier jaar geleden was de LS ondanks de reguliere medische behandeling zo ver gevorderd dat ik slechts een klein plasgaatje over had. Het werd tijd voor een meer serieuze behandeling. Gelukkig had ik een weldenkende gynaecoloog die voorstelde om een dilation procedure te doen. Wat betekende dat het kleine gaatje opgerekt zou worden, maar dat er niet gesneden zou worden.

Het was een angstig moment in mijn leven met LS. Ik was bang voor een ontsteking en natuurlijk ook bang dat die kleine opening gauw weer dicht zou kleven. Mijn ‘gyno’ schreef voor om meteen te beginnen met regelmatig zelf dilation. Ik moest heel klein beginnen en zeer geleidelijk overgaan op een grotere maat. Ik begon met drie tot vier keer per dag. Een dagtaak om die kleine opening open te houden.

Na ieder badkamer bezoek spoelde ik met warm water waarin ik ongeveer een kleine theelepel Natrium Bicarbonaat oploste. Het voelde weldadig aan en een ontsteking van de opgerekte huid bleef achterwege. Maar er gebeurde nog meer – de LS kalmeerde en, tot mijn grootste verbazing, trok zich terug. De witte ‘hechtingen’ smolten langzaam weg.

Al eerder onder behandeling van een natuur allopathische arts, besprak ik met hem dit positieve gebeuren: kun je mij vertellen waarom dit werkt? Hoewel hij dit nooit in verband had gebracht met LS legde hij uit over de pH balans en dat Natrium Bicarbonaat de pH van zuur naar basisch verschuift. Hij adviseerde tevens om ook anders te gaan eten – volg een alkaline dieet. Ik kreeg een lijst mee over alkaline voeding (Je kunt zo’n lijst ook op het internet vinden).

Nu na ongeveer vijf jaar is alles aan mijn onder-kantje zo goed als terug naar normaal. Ik gebruik de steroid cream nauwelijks meer, maar spoel wel steeds met Natrium Carbonaat/Backing soda of borax (wat helaas niet in Nederland verkrijgbaar is), het is een mineraal wat je ook aan kunt treffen in hete bronnen. Ik gebruik ook kokosnoot olie, een beetje na het bad en een ruime hoeveelheid voor de nacht.

Om de andere dag zit ik in een warm bad waaraan ik 1/3 cup van een van tweeën aan toe voeg. Mijn huid ziet er heel veel beter uit dan voorheen en ik voel me heel veel beter, zolang ik me maar houd aan dieet en baden, en twee keer per week dilation. Mijn gyno zegt: blijven doen wat je doet, alles ziet er uitstekend uit. Ieder half jaar ga ik netjes voor controle. So far so good.

Hanny