Ingrid ‘Mijn verhaal’

Zoals eerder aangegeven deel ik nu “Mijn Verhaal” over Lichen Sclerosus. Dit om aan de schaamte voorbij te gaan en vele vrouwen te steunen. Misschien is mijn verhaal ook jouw verhaal, maar ga daar niet vanuit! Laat je onderzoeken en ga naar een arts (regulier of alternatief).

Met de nadruk op “Mijn Verhaal”. Er gaan namelijk vele verhalen de ronde en men is nog niet eenduidig over de oorzaak en de oplossing.

Ongeveer vier jaar geleden (ik ben nu 59 jaar) kreeg ik last van intense jeuk bij de vagina en besloot naar de huisarts te gaan. Deze vertelde mij dat ik mij geen zorgen hoefde te maken, want vele vrouwen na of tijdens de overgang krijgen Lichen Sclerosus en met hormoonzalf is het goed te behandelen. Ik weigerde om hormoonzalf te gebruiken (net zoals ik weigerde om de reguliere medicatie te gebruiken voor mijn te trage schildklier).

Ik ging naar mijn homeopaat annex acupuncturist die mij destijds ook goed werkende tabletten voor een te trage schildklier had geadviseerd. Toen ik met mijn verhaal van de Lichen Sclerosus kwam verwees ze mij naar haar collega. Zij wisten beide van mijn situatie. Ze wist dat mijn moeder op jonge leeftijd is overleden aan Lupus erythematodes (SLE) Zelf was ik toen 5 jaar en mijn huid vertoonde rode gesprongen adertjes en vlekken die de arts goed in de gaten hield met voorzorg op huidkanker.
Ik moest oppassen voor de zon i.v.m. met zeer dunne huid vanwege het medicijn gebruik van mijn moeder en moest veel karnemelk drinken(bloed zuiverend).

Ik ben een hoog gevoelig en vooral stress gevoelig mens en raakte meerdere malen in een Burn Out toen ik nog in het onderwijs werkte maar is iets dat nog steeds latent aanwezig is. De meditatieve weg bracht mij uitkomst. Tantra en Sjamanisme werd mijn levenspad en werk. Ik heb een eigen bedrijf en werk op het gebied van intimiteit ( vanuit de Tantra/Sjamanisme) en ben een energetisch healer, holistic Life Coach. En ja dan krijg ik ineens last van Lichen Sclerosus dus zoek ik naar een oplossing binnen het alternatieve circuit.

Ik las het boek van Christiane Beerlandt “De Sleutel tot Zelfbevrijding”, waarin ik mezelf herken onder de oorzaak van Lichen Sclerosus nl. :
Zelfveroordeling: je vindt van jezelf dat er onvoldoende leven in je zit, je zou meer uit jezelf willen wringen, maar je hebt jezelf reeds tot de laatste druppel uitgeperst. Je wilt alsmaar meer en meer uit jezelf halen om maar te kunnen geven. Maar het leven zegt STOP Tijd om rust te nemen. Je hoeft je niet uit te sloven, je mag nu eerst en vooral “voor jezelf zorgen”.( Lees verder in het boek blz.663)

De huidspecialiste(homeopaat) wist ook van mijn paradontitis af en wist dat dat ook te maken heeft met mijn auto immuniteit en was verbaasd dat ik geen Q10 tabletten van mijn tandarts had voorgeschreven gekregen. Dus ik ging uiteindelijk naar huis met Q 10,B12,Vitamine D emulsie en Rebasit mineral poeder voor de regulering van de zuurgraad en Manuka Fill Steriele honing wond gel om op de vagina te smeren. Naast dit alles kreeg ik een voedingslijst met wat wel en wat niet te eten/drinken of in mindere mate.

Vanuit Brazilië had ik de copaiba olie om als druppeltjes in te nemen voor een betere weerstand en de Andirobe melk tegen de jeuk en de Manuka steriele honing (en binnenkort de Tamanu olie ter vervanging van de Andirobe, want die werkte niet meer zo goed).

Vanuit de Tantra de witte Jade vagina ei om in te brengen en een uurtje oefeningen mee te doen om de vagina soepel te houden en de carneool steen ter verkoeling en verzachting om er tegenaan te leggen, want vooral s’nachts speelt het op. Vanuit de meditatie van Osho heb ik Body/Mind balancing (En de cursus gevolgd The forgotten language of te body and mind).

Daarnaast mediteer ik veel en gebruik energetische oefeningen voor heling.

Vanuit de Lichen Sclerosus Alternatief groep kwam ik op Tamanu olie die voor een aantal vrouwen mooie resultaten opleveren, dus heb ik besteld.

Zo alles bij elkaar genomen werkt het voor mij. Ik zie vooruitgang. De huid weet ik s’nachts tot rust te brengen, de vergroeiing van de grote met kleine schaamlippen neemt af en er verschijnen weer zichtbaar kleine schaamlippen en de witte kleur verdwijnt en de roze kleur komt ook weer terug.

Ik geloof dat een andere mindset (gedachten kunnen ziek makend zijn), leven vanuit de Vraag (Touch of Matrix of Access Consciousness Bars), Rust ( veel de natuur in en zo min mogelijk achter de computer etc.), Meditatie, Voeding en de juiste supplementen en oefeningen HELEND werken.

Maar dit is voor mij NU het geval. Er is nog géén eenduidige oorzaak en oplossing, maar ik draag bij dezen mijn steentje bij om het uit de schaamte hoek te halen en te delen wat voor mij werkt en hoop dat ik hiermee meerdere mensen tot steun kan zijn.

Namasté,
Ingrid K.