Persoonlijke verhalen en gedichten.

Er mee leren leven?

Een chronische ziekte is er de ene keer wel en dan weer minder maar altijd aanwezig en die veel invloed op je gedrag en je persoonlijkheid heeft. Probeer je eigen mooie eigenschappen naar voren te halen en laat het zien. Het omgaan met een chronische ziekte is niet makkelijk, maar accepteer en waardeer wie jij bent, dat is de basis van je zelfvertrouwen. Probeer vrede te hebben met de situatie, zoek de balans. En laat toe dat je af en toe stevig baalt dat je niet meer helemaal gezond bent en je dingen moet laten die je liever wel zou doen. Natuurlijk had je liever geen L.S en het is niet gek dat je soms verdrietig bent. Maar daarna is het weer tijd voor positieve gedachten.

Focus op wat je wel kunt!
Persoonlijke verhalen:

Door Shelly Schops, een persoonlijk verhaal over de band met Lichen en voor jou om te steunen en inspireren
Mijn vriend Lichen en ik
https://lichensclerosusnl.files.wordpress.com/2021/01/mijn-vriend-lichen-en-ik-2021.pdf
 
 
Door Caroline Op Den Kelder, Over hoe Caroline met “Ls erin staat” ,Caroline Op den Kelder – LS

Uit de praktijk  Karin de Ridder.
Karin de Ridder

Ingrid Kramer haar persoonlijk verhaal: Mijn Verhaal

Een verhaal van Martine over Mona Lisa en intolerantie-test: persoonlijk

Een persoonlijk verhaal van Hanny: Hanny

Een verhaal over een bevalling door Annie: De Bevalling

Door Ann Dellink: Het is weer tijd

Door Linda Uitleg: Jeuk onderstreept

‘Lichen Sclerosus was de oorzaak van mijn pijnlijke vulva’

Besloten Facebookgroep besloten groep


Een mooi gedicht van Leo Buscaglia:
– Luisteren – Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik voel, dan neem je mijn gevoelens niet serieus. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken. Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten, wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.

 
Dag lief mens
Je bent geweldig. Je doet het fantastisch. Je bent het waard gelukkig te zijn. Je bent sterk. Je weet wat je wilt. Je bent succesvol in alles wat je doet. Je verdient het rijk te zijn. Je bent liefdevol en welvarend. Je bent het centrum van het universum: alles draait om jou. Het leven lacht je toe. Je bent uniek en je hebt prachtige kwaliteiten. Iedere dag opnieuw ben jij de beste persoon die je kunt zijn. Iedereen houdt van je, omdat je bent wie je bent. (auteur onbekend)