Voeding

Voeding, het is de brandstof voor je lichaam, een droge huid komt veel voor bij deze aandoening.
Water heeft een reinigende functie en alles wat het lichaam nodig heeft wordt door bloed vervoerd en zo opgenomen in de cellen. Wat er overblijft en dus niet nodig is, plas je weer uit. Water zorgt er ook voor dat je ontlasting vochtig genoeg is om geen pijnlijke toiletervaring te hoeven mee te maken. Zorg dat je dus genoeg drinkt. De hoeveelheid is voor iedereen weer anders, en hangt van je dagelijkse activiteit en de weersomstandigheden.

Bij constipatie of obstipatie is voeding heel belangrijk. Een goede darmwerking is belangrijk voor het immuunsysteem. Ik ben geen diëtiste hieronder staat informatie over voeding waar je eens naar zou kunnen kijken of het wat voor je is. Wat voor de een goed werkt hoeft bij een ander niet zo te zijn. Wat in ieder geval niet goed voor je is: verkeerde suikers, junkfood en voorbewerkt voedsel, vlees, koolzuur en alles waar te voor staat.

Vitamine D is belangrijk zeker in de wintermaanden en bij ouderen kan er een tekort zijn aan vitamine D. Antioxidanten beschermen de weefsels en zorgen voor een goede communicatie in het immuunsysteem ook zink en selenium. Zie voor meer informatie: Antioxidanten in voeding beschermen ons tegen vrije radicalen. ook zink en selenium. Een alkalinekuur brengt je lichaam in balans wat de PH waarde betreft zeker goed voor darmflora. Het Histamine-dieet en het Eliminatie dieet zouden kunnen helpen om te kijken voor welke voeding je allergisch bent.

Er zijn een aantal diëten en eerst algemene informatie:

ph waarde , zuren en zouten.

www.gezondheidsplein.nl

Rineke Dijkinga heeft veel informatie over voeding: https://rinekedijkinga.nl

Anti-Histamine-dieet: www.antihistamine.nl

Ayurveda dieet is een voedingsleer die gebaseerd is op de zintuigen

Alkalinekuur boek b.v. www.nieuwsvoordietisten.nl

Tabel: www.scienceforlife.eu/pdf/

Eliminatiedieet geen dieet. Zo werkt het eliminatiedieet

Het Fodmap dieet wordt aanbevolen voor het prikkelbare darm syndroom. www.fodmapdieet.nl

Het Gezonde lever dieet is om je lever te reinigen. eet je lever gezond

Mediterrane-dieet geeft de goed koolhydraten aan een heel variërend dieet.

Moyo: Moyoclinic hier tel je calorieën(niet verwarren met Mayo)ander manier van eten.

www.moyoclinic.be

Ketogeendieet: www.ketogeendieet.net

Medical Medium, Antony William een hele andere voedingspatroon voor een gezond lichaam.

Paleo; suiker, gluten en lactose vrij. www.paleo.nl

Vegetarisch e.a. vegetarisch eten

Het Meukvrij ABC is een verzameling van door Monique van der Vloed geschreven artikelen rond gezonde voeding. Je leest er over e-nummers, superfoods, misleidende etiketten en natuurlijk over natuurlijke, gezonde producten.
https://moniquevandervloed.nl/meukvrij-abc/

Drank Backs Balance Dit is een middel wat de oorzaak van binnen uit zou kunnen aanpakken en dat is ook de bedoeling. Blijf zelf nadenken wat goed bij je voelt, het blijft jouw lijf en je eigen verantwoording. www.backsprodukten.com

Verse kruiden zijn goede smaakmakers en vervanging voor zout.

Thee i.p.v. koffie, een heerlijke thee is:

Matcha thee, is een super sterke antioxidant en wordt gezien als de gezondste groene theesoort ter wereld. Met de blaadjes van de theeplant gaat men zeer zorgvuldig om. Een maand voor de pluk worden de theeplanten afgedekt met doeken. Door het in de schaduw houden van de plant ontstaat er meer chlorofyl. Dit stofje helpt bij het versterken van je immuunsysteem en zorgt er voor dat je bloed meer zuurstof op kan nemen. Verder staat het geneeskrachtige groene matcha-poeder bol van de vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E.